Masopustní koblížky z podmáslí

09.02.2021 Masopustní veselí, nebo-li fašank, který se ode dávna pojí s podáváním sladkých mastných koblihů - energetické zásoby na nadcházející postní dobu bez masa, která trvá až do Velikonoc!
✔️Budete potřebovat: 1 vejce, 5 lžic cukru krupice, 250ml podmáslí (kefíru), 3 lžíce oleje, 1 lžíce rumu (nemusí být), 2,5 hrnku hladké mouky, špetka soli, půl lžičky jedlé sody, olej na smažení a cukr moučka na posypání a marmeládu na dozdobeni.
✔️Jak na to? Vejce rozmícháme s cukrem, zašleháme podmáslí, olej a popřípadě rum. Poté přisypeme mouku smíchanou se solí a sodou, vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 20 min. přikryté fólií odpočinout. Těsto vyválíme na přibližně 1cm tlustý plát a pomocí kroužku nebo sklenice vykrajujeme. V každém vyřízneme malý kroužek uprostřed většího a smažíme z obou stran dozlatova v rozpáleném olejim. Hotové koblížky dáváme na talíř s ubrouskem tak, aby se vsákla přebytečná mastnota. Nakonec posypeme cukrem a můžeme dozdobit marmeládou.
Mňam! Zašlete nám, jak se povedly koblížky Vám:)